sobota 24. července 2010

Miminka do dlaně aneb jakou pomoc mohou najít rodiče v Pardubickém kraji

Výstava Miminka do dlaně stojí za shlédnutí
(14.7.2010)


Pardubice (13.7. 2010) - Výstava s názvem Miminka do dlaně, která je až do 13. srpna přístupná v pardubickém nákupním středisku AFIPAPACE, sugestivním způsobem upozorňuje na vážnou problematiku předčasně narozených dětí. Ty jsou v počátku svého života často plně odkázané na intenzivní terapii s výraznou pomocí přístrojové techniky.



Avšak velmi náročné pro celou rodinu je i následující období, kdy se s pomocí odborníků rodiče snaží zvládnout všechna úskalí provázející předčasný příchod dítěte na svět. Rodinám s nedonošeným dítětem pomáhá také Dětské centrum ve Veské – zdravotnické zařízení Pardubického kraje. „Dětem je tu poskytnuta účinná fyzioterapie, rodiče jsou seznámeni s odpovídajícími výchovnými postupy, nabízíme zapůjčení pomůcek, psychologické poradenství včetně respitního pobytu dítěte dle potřeb jeho rodičů,“ potvrzuje ředitelka centra MUDr. Drahomíra Peřinová. „Cílem naší pomoci je zabezpečit rodinu s nedonošeným dítětem tak, aby všechna negativa předčasného příchodu na svět byla minimalizovaná a dítě mohlo prožít co nejkvalitnější život ve své rodině,“ dodává.



Zahájení výstavy se zúčastnil náměstek hejtmana Roman Línek a mezi hosty nechyběly ani zástupkyně sdružení Raná péče z Pardubic, pomáhající nastávajícím rodičům v náhlých překvapivých situacích, které jsou však s odbornou pomocí zvládnutelné. „Myslím, že je přínosné nechat se oslovit příběhy, které jsou zde zachyceny. Výstavu s dvanácti citlivě připravenými panely mohu doporučit,“ říká Roman Línek.



Ivan Hudeček,

oddělení komunikace kanceláře hejtmana

Celý článek najdete zde:
http://www.pardubickykraj.cz/article.asp?thema=3963&item=62823


Zdroj: oficiální stránky Pardubického kraje

Žádné komentáře:

Okomentovat