čtvrtek 9. července 2009

Zajímavá knížka

Také máte nedonošené dítě, které dospělo do školkového či školního věku, a stává se z něj "dítě na zabití"/omlouvám se za výraz, ale kdo má tak ví/, či už máte přímo diagnózu ADHD, či hyperkinetická porucha apod.stanovenu? Tak právě pro Vás je určena tato kniha, jež je psána tak aby byla srozumitelná i pro rodiče....
Vydalo ji nakladatelství Galén a seženete ji na internetu.
Viz anotace:
Současné socioekonomické prostředí, spojené se zvýšeným tlakem na studijní a pracovní výkon, sociální adaptabilitu a schopnost sebeprosazení, zvyšuje nároky na psychiku již v dětském a adolescentním věku. Praxe ukazuje,že hyperkinetická porucha se svými typickými příznaky se stává významným handicapem, kterým postiženému brání plně využít svých intelektuálních schopností, nebržděnými projevy v chování vzbuzuje negativní reakce okolí a omezuje dosažení potenciální studijní a sociální úspěšnosti.
Publikace podává ucelený přehled současných poznatků o hyperkinetické poruše, které byla v posledních letech v odborné literatuře věnována mimořádná pozornost. Na jedné straně nové poznatky z oblasti neurověd a genetiky umožnily specialistům lépe porozumět příčinám tohoto onemocnění, na druhé straně se však problematika stala složitější a méně srozumitelná pro všechny, kteří nejsou přímo odborníky v dané oblasti. Kolektiv autorů z dětského oddělení Psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Brno zpracoval problematiku hyperkinetické poruchy způsobem, který je přínosný pro odbornou veřejnost a současně může oslovit i laiky - zejména rodiče hyperkinetických dětí.

Žádné komentáře:

Okomentovat