středa 30. prosince 2009

Rok se s rokem sešel...





....a my se ohlížíme zpět a bilancujeme... Letošní rok byl aktivitami nabitý. Co všechno jsem společně s Vámi dokázali?

Vzdělávání pro zdravotníky
-v říjnu proběhl 3 denní seminář v Jimramovských Pavlovicích na téma, čím prochází rodiče po předčasném porodu s názvem Trauma rodičů po předčasném nebo rizikovém porodu. Semináře se účastnilo 5 zdravotníků, 4 psychologové a 3 jiné profese. A také my všichni z Nedoklubka- Lenka, Gábina a Lucka. Přednášela nám skvělá /a milá/ německá lektorka Dr.Martina Jotzo.
Martino,Petro, Dano, Renato,Hano, Evo, Magdo, Lenko…díky!


Aktivity a psychická pomoc pro rodiče dětí
-celý rok probíhaly setkávání v Táboře, Olomouci, Havlíčkově Brodě a do půlky roku také v Praze. V květnu se uskutečnil společný pobyt pro rodiče s nedonošenými dětmi v pensionu Peklo, kterého se účastnilo více jak 10 rodin s dětmi.
Zodpověděli jsme kolem 50 mailových dotazů od rodičů, a přes Help line telefon jsme pomohli více jak 70 rodičům předčasně narozených dětí...
Jano, Kláro, Petro, Aničko, Hanko,Blanko, Gabčo, Magdo…díky!

Osvětová práce pro veřejnost
-celý rok putovala po České republice výstava Miminka do dlaně. Mimo jiné byla také v nemocnicích v Praze /VFN/, Brně, a Havlíčkově Brodě. Výstavu viděly tisíce lidí, a ti všichni si nejspíš konečně uvědomili, že je zde skupina 8 000 rodičů, kteří prochází nesmírně těžkým obdobím. A tito rodiče mají babičky,dědečky, další sourozence, a ti musí projít těžkým obdobím spolu s nimi.... Další spousty lidí se to následně dozvěděli z televize, rozhlasu, novinových článků a časopisů. Proběhly dvě tiskové konference při příležitosti vernisáže výstavy, na kterých bylo celkem 26 novinářů, kteří napsali 22 novinových článků!
Veroniko, Maruško, Honzo, Petře, Martino, Jindro….díky!

Oslava celoevropského dne předčasně narozených dětí
-18 listopadu ve Fakultní nemocnici Praha proběhla první oslava Dne předčasně narozených dětí, pořádaná Nedoklubkem ve spolupráci s VFN Praha a nakladatelstvím Portál. Workshopu se zůčastnilo přes 40 lidí, z řad zdravotníků, studentů….Také se uskutečnil křest knihy Narodilo se předčasně, a to včetně pravého šampaňského :-)
O Celoevropském dni vyšly 3 novinové články, a byly dvě reportáže v rozhlase.
Petro, Lucko, Gábino, Danielo, Evo….díky!

Informace pro rodiče
Celý rok byl průběžně doplňován web v rubrice příběhy, na začátku roku se spustil náš blogspot http://www.nedoklubko.blogspot.com/ se spoustou dalších informací. Na konci letošního roku vyšla brožurka o kojení Kojení je hledání cesty k sobě navzájem kterou napsala MUDr.Magdalena Chvílová Weberová, a také jsme se podílely na textu knihy Narodilo se předčasně /předmluva/- které vydalo nakladatelství Portál.
Marie, Evo, Ladislave, Dano, Štěpánko….díky!

A také se stala naším patronem Štěpánka Duchková, maminka nedonošených dvojčat, přednášely jsme na první konferenci Skupiny pro raný vývoj při Českomoravské psychologické společnosti, na Konferenci při příležitosti týdne respektu k porodu v Olomouci a v Praze….


Uffff…jak jsme to mohli zvládnout, a to ještě nejsou všechny aktivity..


Další najdete ve výroční zprávě, kterou v průběhu ledna dáme na web.

DĚKUJEME všem sympatizantům, pomocníkům, kolegům, rodičům, lékařům, sestřičkám,psychologům, grafikům, fotografům, a také našim sponzorům…..děkujeme VŠEM kteří se starají o nedonošená miminka a jejich rodiče!

A také Ondrovi, který to všechno celý rok dával na náš webík:-))


Gábině a Lucce, za to že jsou v Nedoklubku...


Evě..za její něžné motýlí doteky....
A druhé Evě za její krásné články....

BEZ VÁS by to nešlo!!….a přejeme dobrý rok 2010.




Lenka


Gábina


Lucka


1 komentář:

  1. klobouk dolů !!!připadá mi neuvěřitelné, jak velký kus práce jste zvládly!Máte můj obdiv a velký DÍK.

    OdpovědětVymazat